Ja de ben petits, quan els nostres fills comencen a fer els primers dibuixos, hem de vigilar la seva ergonomia en les activitats de visió pròxima, per evitar futurs problemes de visió, mals d’esquena i dificultat en l’aprenentatge.

La zona lumbar ha d’estar recolzada al respatller de la cadira, les cames han de mantenir un angle recte i els peus han de tocar al terra o sobre un reposapeus que permeti mantenir la correcta ergonomia. Al llegir, escriure i utilitzar l’ordinador, cal recolzar l’avantbraç sobre la taula per evitar dolor cervical.  El suport que estem llegint o escrivint ha d’estar recte o inclinat uns 10º com a màxim per evitar lateralitzar el cap i l’esquena. La distància del cap respecte el llibre, quan llegim o escrivim, ha de ser la mateixa que la distància del colze al puny, quan aquest toca la barbeta, d’aquí ve l’expressió de “fer colzes”.

Pel que fa als suport electrònics, la distància correcta és quan el braç forma un angle recte, també hem d’evitar utilitzar-los estirats al llit o asseguts al sofà, millor treballar ben asseguts davant d’una taula.   Quan utilitzem l’ordinador la distància dels ulls a la pantalla ha de ser de 50 a 70 cm i l’extrem superior de la pantalla a l’alçada dels ulls. Si estem més a prop, fatiguem el nostre sistema visual provocant mal de cap, picor d’ulls, visió doble i espasme acomodatiu que pot afavorir l’aparició de la coneguda miopia estudiantil.

Els estudis demostren que les societats més avançades, on les hores de treball en distàncies curtes és major també augmenta el percentatge de població miop. Mantenir una correcta ergonomia i revisar anualment la visió millora el nostre rendiment visual.

Per aquest motiu a RAYO ÒPTICS, som especialistes en òptica infantil, realitzem exàmens optomètrics específics segons l’edat, per avaluar el desenvolupament visual i diagnosticar a temps possibles problemes que poden interferir en l’aprenentatge. Fem informes optomètrics complets per a pares, pediatres, psicòlegs i pedagogs. Si cal correcció òptica, tenim muntures específiques per a nadons i nens, divertides, resistents, pensades per garantir un correcte ajust anatòmic i visual. També adaptem lents de contacte per corregir, controlar i reduir la miopia.

D.O.O. Ivan Rayo Domenech
Òptic-optometrista Col.12753
RAYO ÒPTICS