En l’article anterior vam parlar de la miopia i dels seus efectes en la visió i en la salut ocular. També vam recordar de la importància de mantenir una correcta ergonomia per intentar evitar el seu creixement. En aquest article explicarem quin és el sistema més eficient per corregir la miopia i sobretot per evitar que augmenti.

Quan corregim la miopia amb ulleres, lents de contacte convencionals o cirurgia refractiva, podem obtenir una visió neta, però no estem aplicant a l’ull cap mecanisme de control per evitar que la miopia segueixi augmentant. Actualment el tractament que controla millor  l’augment de certes miopies i astigmatismes i que la corregeix de manera permanentment és la Ortoqueratologia nocturna.

Es tracta d’una tècnica contactològica, que corregeix miopies fins  a 5 diòptries i astigmatismes miòpics fins a 1.5 diòptries, mitjançant l’ús de lents contacte especials que  permeten restablir la curvatura ideal de la còrnia. L’usuari només cal que dormi amb elles i al llevar-se quan se les treu, pot gaudir de la seva màxima visió durant tot el dia, sense haver d’utilitzar cap correcció òptica addicional, ni ulleres ni lents de contacte.

Primer fem un estudi previ de salut ocular, graduem l’ull per saber quina és exactament la miopia i l’astigmatisme si n’hi ha, realitzem topografies cornials, que ens permet calcular els paràmetres de la lent de contacte que hem d’adaptar per obtenir la màxima visió. Degut al disseny específic d’aquestes lents de contacte, podem corregir la curvatura cornial obtenint una imatge nítida a la fòvea i també a la perifòvea controlant així l’augment de la miopia. Per aquest motiu, la Ortoqueratologia nocturna és adient per preadolescents i adolescents que els hi comença a aparèixer la miopia perquè ens permet controlar l’augment de la miopia, evitant els seus efectes patològics i també veure-hi bé tot el dia.

Rayo Òptics som un centre especialitzat en contactologia infantil, adaptem lents de contacte terapèutiques i de correcció visual segons la necessitat visual de cada nen.

D.O.O. Ivan Rayo Domenech
Òptic-optometrista Col.12753
RAYO ÒPTICS