Ja de ben petits, quan els nostres fills comencen a fer els primers dibuixos, hem de vigilar la seva ergonomia en les activitats de visi贸 pr貌xima, per evitar futurs problemes de visi贸, mals d鈥檈squena i dificultat en l鈥檃prenentatge.

La zona lumbar ha d鈥檈star recolzada al respatller de la cadira, les cames han de mantenir un angle recte i els peus han de tocar al terra o sobre un reposapeus que permeti mantenir la correcta ergonomia. Al llegir, escriure i utilitzar l鈥檕rdinador, cal recolzar l鈥檃vantbra莽 sobre la taula per evitar dolor cervical. 聽El suport que estem llegint o escrivint ha d鈥檈star recte o inclinat uns 10潞 com a m脿xim per evitar lateralitzar el cap i l鈥檈squena. La dist脿ncia del cap respecte el llibre, quan llegim o escrivim, ha de ser la mateixa que la dist脿ncia del colze al puny, quan aquest toca la barbeta, d鈥檃qu铆 ve l鈥檈xpressi贸 de 鈥渇er colzes鈥.

Pel que fa als suport electr貌nics, la dist脿ncia correcta 茅s quan el bra莽 forma un angle recte, tamb茅 hem d鈥檈vitar utilitzar-los estirats al llit o asseguts al sof脿, millor treballar ben asseguts davant d鈥檜na taula. 聽聽Quan utilitzem l鈥檕rdinador la dist脿ncia dels ulls a la pantalla ha de ser de 50 a 70 cm i l鈥檈xtrem superior de la pantalla a l鈥檃l莽ada dels ulls. Si estem m茅s a prop, fatiguem el nostre sistema visual provocant mal de cap, picor d鈥檜lls, visi贸 doble i espasme acomodatiu que pot afavorir l鈥檃parici贸 de la coneguda miopia estudiantil.

Els estudis demostren que les societats m茅s avan莽ades, on les hores de treball en dist脿ncies curtes 茅s major tamb茅 augmenta el percentatge de poblaci贸 miop. Mantenir una correcta ergonomia i revisar anualment la visi贸 millora el nostre rendiment visual.

Per aquest motiu a RAYO 脪PTICS, som especialistes en 貌ptica infantil, realitzem ex脿mens optom猫trics espec铆fics segons l鈥檈dat, per avaluar el desenvolupament visual i diagnosticar a temps possibles problemes que poden interferir en l鈥檃prenentatge. Fem informes optom猫trics complets per a pares, pediatres, psic貌legs i pedagogs. Si cal correcci贸 貌ptica, tenim muntures espec铆fiques per a nadons i nens, divertides, resistents, pensades per garantir un correcte ajust anat貌mic i visual. Tamb茅 adaptem lents de contacte per corregir, controlar i reduir la miopia.

D.O.O. Ivan Rayo Domenech
脪ptic-optometrista Col.12753
RAYO 脪PTICS